Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Dit kost de nieuwe Ford Focus!

Ford presenteerde onlangs in Londen én China een volledig nieuwe, vierde generatie van zijn Focus. De auto, die door Ford zijn beste ooit wordt genoemd, heeft nu een Nederlands prijskaartje.

Ford Focus

De compleet nieuwe Ford Focus luidt een nieuw tijdperk in met technologie, comfort, ruimte en rijbeleving. Het is het eerste model van Ford dat ontworpen is via een nieuwe “human-centric” designfilosofie. Die koppelt een aantrekkelijke styling aan toonaangevende aerodynamica, en tegelijk een ruimer interieur met materialen van hoge kwaliteit en een sublieme afwerking.

De nieuwe Focus werd in opvallende Vignale- ST-Line- en Active-uitvoeringen gepresenteerd, maar voor het basisbedrag krijg je hem als Trend Edition mee naar huis.
In combinatie met de 100 pk sterke 1.0 EcoBoost-benzinemotor kost de vijfdeurs hatchback dan € 23.795.

ST-Line

Vervolgens komt de ST-Line Business in beeld, voor € 27.565. De opvallendste eigenschap van deze uitvoering is het feit dat de auto vanbinnen en vanbuiten op een sportieve manier is aangekleed. 17-inch lichtmetaal hoort daarbij, evenals een sportiever afgesteld onderstel en een startknop. Daarnaast biedt de ST Line het ‘Embedded Modem’ van FordPass Connect, waarmee allerlei slimme functies binnen bereik liggen en door middel van een app kunnen worden aangestuurd.

Titanium

Wie sportiviteit graag inwisselt voor luxe kan beter voor de Titanium Business gaan. Die is met € 27.115 bovendien iets voordeliger en biedt onder meer veel chroom, klimaatregeling met twee zones, ledachterlichten, een automatisch dimmende binnenspiegel en een regensensor. De meeste van die voorzieningen zitten ook in het optionele Comfort Pack, waarmee een Trend Edition of een Trend Edition Business voor € 950 een stuk beter in zijn spullen zit.

Motoren opties

Natuurlijk is er ook op het gebied van motoren wat te kiezen. Wie 100 pk niet genoeg vindt, kan voor minimaal € 26.923 in een 125 pk-versie stappen. De grotere 1.5 EcoBoost met 150 pk is er vanaf € 31.123. De twee eenvoudigste uitrustingsniveaus zijn er alleen in combinatie met de 100 pk sterke benzinemotor en de lichtste diesels, dus wie voor een sterker benzineblok gaat, krijgt minimaal een Titanium mee. Dieselen kan vanaf € 26.373 in de 1.5 EcoBlue met 95 pk in Trend Edition-trim. De 120 pk-versie van diezelfde motor is voor € 28.573 de jouwe. De 150 pk sterke 2.0 EcoBlue-diesel is altijd een ST-Line en kost minimaal €31.673.

De nieuwe Focus staat vanaf juli bij Van Bunningen in de showroom met € 1.000 introductie korting!

Bron: autoweek.nl & fordmediacenter.nl

Terug naar overzicht