Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Ontworpen voor de coureurs, monteurs en ontwerpers van morgen: de zeges van Ford op Le Mans, uitgevoerd in LEGO®-stenen

– Een cadeau met een historie van meer dan 50 jaar en voor kinderen misschien wel het begin van een legendarische carrière in de racerij. De iconische Ford GT40 en de nieuwe Ford GT die in respectievelijk 1966 en in 2016 de 24 uur van Le Mans wonnen, worden in LEGO-stenen tot leven gebracht.

De nieuwe LEGO Speed Champions-set bevat beide auto’s, coureurs, een geblokte vlag en zelfs een trofee waarmee deze historische zeges kunnen worden nagespeeld.

“Veel leden van mijn team zijn grootgebracht met de legendarische overwinning van Ford uit 1966. Voor hen was het ontwerpen en bouwen van deze LEGO-modellen dan ook een geweldige ervaring”, aldus Dave Pericak, global director, Ford Performance. “Deze set is een geweldige manier om onze Le Mans-historie te vertellen en hopelijk zal dat een inspiratie zijn voor de coureurs, monteurs en ontwerpers van de toekomst.”

Eerder dit jaar keerde Ford terug naar de plek waar 50 jaar geleden in een historische race beslag werd gelegd op de 1e, 2e en 3e plaats. En ook nu werd er gewonnen. De LEGO Group heeft nauw samengewerkt met de ontwerp- en licentieteams van Ford om de winnende auto uit 1966 en de nieuwe Ford GT tot in detail na te bouwen.

“Dit was een droomproject – waar veel druk op stond. De Ford GT40 is een van de meest iconische raceauto’s aller tijden, en de nieuwe Ford GT is in één woord geweldig”, vertelt Craig Callum, hoofdontwerper voor LEGO Speed Champions. “Deze modellen zijn ontworpen voor kinderen, maar met volwassen liefhebbers in het achterhoofd. We weten dus zeker dat zij tot in detail op authenticiteit zullen worden onderzocht.”

Callum, die in zijn vrije tijd met een Ford Model A hot-rod racet en is begonnen als ontwerper van auto’s op ware grootte, heeft geholpen met het ontwerpen van tien prototypen die met bestaande LEGO-stenen werden gebouwd. Hieruit werd voor elk model een definitieve versie gekozen.

Hier kunt u zien hoe Callum het nieuwe model in recordtijd in elkaar zet.
Zie tevens de volgende stop motion video.

De nieuwe set met de 2016 Ford GT en de 1966 Ford GT40 kunnen vanaf 1 maart 2017 worden besteld op LEGO.com/shop. De adviesprijs is € 34,99. Op dit moment zijn er sets te koop met de Ford Mustang, de Ford F-150 Raptor met aanhanger en de Ford Model A hot-rod.

Terug naar overzicht