Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Wereldberoemde producer DJ Yoda leert robot mixen, scratchen en feesten!

Benieuwd naar hoe een robot-dj eruitziet? Bekijk dan deze fantastische video van “YuMi”, die met zijn menselijke mentor, de bekroonde DJ Yoda, achter de draaitafels staat.
https://www.youtube.com/watch?v=Z77gIF6sq50

De samenwerkende robot “YuMi”, uitgesproken als “You me” , is ontworpen om nauw samen te werken met mensen, en is speciaal geprogrammeerd voor een eenmalige set bij de onthulling van de volgende generatie Ford Fiesta, op het hoofdkantoor van Ford in Keulen.

De iconische compacte auto viert dit jaar zijn 40e verjaardag, en in de setlist staat muziek uit 1976 en daarna. De meerdere malen bekroonde hiphop-dj en producer DJ Yoda, die eerder heeft samengewerkt met de muzikanten Mark Ronson en Dr. Dre en de kunstenaar Banksy, heeft twee weken aan het project gewerkt, waarin hij te maken kreeg met een aantal unieke uitdagingen.

“Ik heb eerder samengewerkt met een klassiek orkest, een beatboxer en een ensemble met koperblazers, maar een robot leren dj’en is behoorlijk maf. Er waren momenten waarop ik niet zeker wist of het ging werken of niet”, aldus DJ Yoda. “De grootste uitdaging was de robotcoders gevoel voor ritme proberen bij te brengen”.

Ford behoort tot de eerste autofabrikanten die een nieuwe, nauw geïntegreerde aanpak hebben ontwikkeld om automonteurs en robots samen te laten werken aan dezelfde assemblagelijn. Medewerkers maken al gebruik van collaboratieve robots, beter bekend als co-bots, voor hulp bij de montage van schokdempers in Fiesta’s; zodoende worden onderdelen perfect gemonteerd en hoeven medewerkers niet meer op moeilijk bereikbare plekken te komen.

https://www.youtube.com/watch?v=I8nMKH3y_1I&feature=youtu.be

Terug naar overzicht