Volledig elektrisch

De kracht van schoon

Volledig elektrisch aangedreven auto’s rijden altijd op stroom en stoten tijdens het rijden dus geen uitlaatgassen uit. De elektromotor wordt gevoed door een accu die de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. Want moesten de eerste elektrisch aangedreven auto’s elke 140-240 kilometer aan de laadpaal, tegenwoordig gaat de actieradius al voorbij de 500 kilometer. Dát noemen we de kracht van schoon.

Opladen, fluitje van een cent

Het opladen van een elektrisch aangedreven auto is in feite net zo eenvoudig als het opladen van je mobiele telefoon. Het makkelijkst is om dit te doen via een normaal stopcontact, maar dat duurt wel even. Een veel snellere optie is om thuis en/of op het werk een muurlader te installeren. Verder vind je langs de weg steeds meer laadpalen en zijn er snellaadstations langs de snelwegen.

In de toekomst komt daar het IONITY-netwerk nog bij, waarmee je de accu in pakweg twintig minuten voor 80% kunt opladen! Elektrisch rijden wordt dus met de dag aantrekkelijker, ook omdat het opladen om 100 kilometer te kunnen rijden doorgaans minder kost dan de kosten voor benzine of diesel

De nieuwe rijsensatie

Het rijden in een elektrisch aangedreven auto is sensationeel. Ze zijn stil, soepel, leveren meteen bij het wegrijden al volop vermogen, je hoeft niet te schakelen en als je dat wilt zijn ze opvallend snel.

Maar er zijn nog méér voordelen. Elektromotoren nemen minder ruimte in beslag, ze zijn minder storingsgevoelig en ze zijn makkelijker te onderhouden. Niet voor niets willen velen die gewend zijn aan een elektrische auto nooit meer iets anders. En dan is er nog het kostenverhaal. Het laden van stroom is in principe goedkoper dan het tanken van fossiele brandstoffen. Tel daar de lagere onderhoudskosten bij op en je snapt: dan is de wat hogere aanschafprijs al snel goedgemaakt.