Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Forward Lease is naamsponsor Rotterdam Basketbal

Forward Lease Rotterdam Basketbal

 

Rotterdam Basketbal is de oudste basketbalclub van Rotterdam en behoort tot één van de oudste sportclubs van Nederland. Aan de opleiding van basketballers heeft Rotterdam Basketbal altijd hard gewerkt. Dit heeft geresulteerd in een top basketbalteam dat op het allerhoogste niveau van Nederland speelt.

 

26 juli 2016 – Het heren eredivisieteam van Rotterdam Basketbal heet in de nieuwe competitie Forward Lease Rotterdam. Forward Lease maakt daarmee de stap van businessclublid naar hoofdsponsor en tekende hiervoor een tweejarig contract. Challenge Sports, het bedrijf van Johan van Haga, maakt een tegenovergestelde beweging en wordt subsponsor. Het reïntegratiebedrijf ondersteunt de club al vanaf 2007. Rotterdam ontwikkelde zich onder andere door de bemoeienis van Van Haga in die periode, tot een stabiele eredivisie-organisatie, met een stevig maatschappelijk programma, waar verschillende talenten zich konden ontwikkelden. “Dat is ook de filosofie van mijn reïntegratiebedrijf.” Van Haga is blij met de komst van Forward Lease: “Ik heb er altijd voor geijverd om meer bedrijfsleven bij Rotterdam Basketbal te betrekken en ik zal dat blijven doen. Ik hoop dat er nog meer bedrijven instappen. Zelf blijf ik als belangrijke subsponsor aan de organisatie verbonden en blijf ik zeker hoofdsponsor van het G-team, de groep basketballers in de club met een verstandelijke beperking.”

Onder de naam Forward Lease hoopt het bestuur in de komende jaren verdere stappen te gaan zetten. Op termijn moet Rotterdam zich gaan bemoeien met de strijd om de nationale titel. “We zijn dat aan onze geweldige stad verplicht,” zegt Paul de Vos, algemeen directeur bij de eredivisiestichting. “Het past helemaal in ons beleid: kleine stappen zetten, gewoon normaal blijven doen en vooral niet meer geld uitgeven dan je hebt. Dat zal ook de policy van de komende jaren blijven; de veel te smalle eredivisiecompetitie heeft momenteel grote behoefte aan stabiele organisaties.”

Hoofdcoach Armand Salomon is zeer content met het bericht: “Vooral het feit dat er afspraken zijn gemaakt voor twee jaar is goed nieuws. De bomen groeien nog steeds niet tot de hemel, maar dat ze groeien, is een feit.” Op de vraag wat we dan van het team mogen verwachten, antwoordt hij nuchter: “Meer wedstrijden winnen!”

Forward Lease is geen onbekende partij voor de Rotterdamse club. Het bedrijf werd twee seizoenen terug lid van de businessclub bij Rotterdam. Forward Lease is een snel groeiende leasemaatschappij voor de particuliere en zakelijke klant die het verschil maakt door een grote mate van flexibiliteit. Forward Lease ondersteunt tevens Het Vergeten Kind met 3 KIA’s. Directeur Jan Hofstede: “Onze ambities en ons enthousiasme sluiten naadloos aan bij Rotterdam Basketbal. Forward Lease Rotterdam zal op verschillende fronten gaan verrassen.”

Terug naar overzicht