Kia e-Niro

De Kia e-Niro staat eind 2018 in de showroom. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de volledig elektrische e-Niro. Wij helpen je graag bij het beantwoorden van deze vragen en hebben daarom, onderaan de pagina, een lijst met de meestgestelde vragen en bijbehorende antwoorden samengesteld.

Interesse

 

Binnenkort beschikbaar: dé nieuwe Kia e-Niro!

Naast de Kia Niro Hybride en de Niro Plug-in Hybride, wordt er een nieuw model toegevoegd aan de succesvolle crossover lijn van Kia. Door de uitbreiding is de aantrekkelijke Niro ook als 100% elektrische auto te verkrijgen. De e-Niro wordt in het najaar van 2018 verwacht in de showroom te staan. De nieuwe e-Niro combineert het stijlvolle design van een compacte cross-over met de hoge efficiency van een geavanceerde volledig elektrische aandrijflijn. Lees onderaan de pagina meer informatie over de e-Niro


De compacte elektrische crossover

Verwacht wordt dat de e-Niro beschikt over een krachtige lithium-polymeer-batterij met een capaciteit van 64 kWh, gekoppeld aan een krachtige 150 kW sterke elektromotor. Hierdoor is de verwachte rijbereik op één acculading ruim 500 kilometer (NEDC). Het belangrijkste nog: zonder enige vorm van uitstoot!


100% elektrisch, ook zakelijk

In het najaar van 2018 kunt u ook kiezen om de nieuwe e-Niro zakelijk te gaan rijden. U rijdt dan de e-Niro met slechts 4% bijtelling. Wilt u meer weten over de verschillende bijtellingsopties? Bekijk dan onze pagina over bijtelling.


Pure kwaliteit

Daarnaast biedt Kia ook na talloze betrouwbaarheids- en duurzaamheidstests op alle nieuwe Kia-modellen met trots een unieke garantietermijn van 7 jaar. Elke nieuwe Kia profiteert van deze garantie van 7 jaar of 150.000 km. Het aantal kilometers is onbeperkt gedurende de eerste 3 jaar.


Benieuwd naar de nieuwe Kia e-Niro?

Kunt u net zoals ons niet wachten op meer over de Niro Electric? Blijf dan op de hoogte en ontvang als één van de eerste het laatste over alle Niro Electric wetenswaardigheden.

 

Blijf op de hoogte

Meestgestelde vragen:

Wanneer worden de prijzen van de Kia e-Niro aangekondigd?
Naar verwachting zullen de prijzen in het vierde kwartaal 2018 bekendgemaakt worden.

Wanneer wordt de e-Niro verwacht /kan deze uitgeleverd worden?
Aan het einde van dit jaar worden de eerste Kia e-Niro modellen verwacht.

Wanneer en waar kan ik de eerste proefrit maken met een e-Niro?
De eerste Kia e-Niro modellen worden aan het einde van dit jaar (2019) verwacht. Vanaf dat moment kun je een afspraak inplannen voor een proefrit.

Vanaf wanneer kan ik de e-Niro bestellen?
Momenteel kun je de Kia e-Niro al reserveren. Zodra de Kia e-Niro beschikbaar is nemen wij contact met je op. Wij verwachten de eerste e-Niro modellen eind 2018.

Ik wil als eerste de e-Niro aanschaffen, kan ik voorrang krijgen?
Op dit moment is er een reserveringssysteem beschikbaar voor de e-Niro t/tm 9 november. Door uw gegevens in te vullen wordt u geplaatst op de reserveringslijst. We kunnen uiteraard geen garanties geven.

Wordt de e-Niro ook aangeboden via Private Lease?
De prijzen van de e-Niro zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, zal er onderzocht worden of de e-Niro ook wordt aangeboden via Private Lease.

Wat is de batterijcapaciteit van de e-Niro?
De e-Niro komt met twee batterij-varianten. Een variant met een 39,2kWh batterij en een variant met een 64kWh batterij.

Met welk type stekker kan de e-Niro geladen worden en bij welke laadstations?
De e-Niro kan via een AC-laadpaal met maximaal 7,2kW (1-fase 32A) geladen worden middels een Type-2-stekker. Daarnaast kan de e-Niro met maximaal 100kW geladen worden bij een DC-lader (snellader) door middel van een CCS Combo-stekker.

Wat is de garantie die gegeven wordt op de batterij van de e-Niro?
De garantie die op de batterij gegeven wordt betreft 7 jaar of 150.000 km, eerste 3 jaar onbeperkte kilometrage.

Wat is de minimale en maximale actieradius van de e-Niro?
De e-Niro zal in twee varianten komen. Een 39,2kWh batterij-variant en een 64kWh batterij-variant. De 39,2kWh zal volgens de WLTP-testcyclus een actieradius hebben van 312km en de 64kWh een actieradius van 485km. De actieradius van een elektrische auto is echter, net als bij een auto met verbrandingsmotor sterk afhankelijk van meerdere factoren. Voorbeelden hiervan zijn; het rijgedrag van de bestuurder, de belading van de auto en de rijomstandigheden zoals het weer, het wegdek en snelweg- of stadsverkeer. Hierdoor kan er nooit gesproken worden over een minimale actieradius maar ook niet over een maximale actieradius. Over WLTP

Hoe lang duurt het voordat de e-Niro is opgeladen?
In onderstaand overzicht wordt een indicatie van de laadtijden gegeven wanneer via AC geladen wordt. De laadtijden zijn indicatief, want afhankelijk van de staat van de accu en de buitentemperatuur.

AC-Laden (km per uur)*

39,2kWh

64kWh

2,3kW (10A) stopcontact

~ 12-16 km

~ 12-16 km

3,7kW (16A) standaard aansluiting wall box

~ 20-25 km

~ 20-25 km

7,2kW (32A) verzwaarde aansluiting wall box

~ 42-46 km

~ 42-46 km

* Mogelijke laadcapaciteit in kilometers tot 60% van totale batterijcapaciteit

De e-Niro kan ook snelladen middels een DC-lader. De laadtijd bij een snellader is echter moeilijker te bepalen aangezien de laadsnelheid niet lineair verloopt en naar beneden wordt bijgesteld zodra de batterij voor 60% opgeladen is. Bij een 100kW DC-lader laadt een Niro met 64kWh batterij in 23 minuten tot 60% op. Dit staat gelijk aan ~280km rijbereik (WLTP). Over WLTP

Welke laadvoorziening heb ik nodig voor mijn e-Niro om hem thuis op te kunnen laden?
Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het aantal kilometers dat u per dag rijdt is mede bepalend voor de keuze van een laadvoorziening. Met een 22 kW laadvoorziening kunt u de e-Niro zo snel mogelijk opladen, de keuze voor een dergelijke laadvoorziening kan echter ook invloed hebben op de hoogte van de vastrecht kosten.

Zal Kia ook met een aanbod komen voor een laadpaal bij de e-Niro?
Wij werken op dit moment aan verschillende aanbiedingen voor een laadvoorziening bij de e-Niro. Dit aanbod zal klaar zijn op het moment dat de leveringen van de e-Niro starten. Op deze manier kunt u uw e-Niro ook thuis zo snel mogelijk laden.

Wat is de inhoud van de bagageruimte van de e-Niro?
De e-Niro zal een bagageruimte krijgen met 451 liter inhoud.

Heeft de e-Niro het vermogen om iets te trekken of een fietsendrager te kunnen dragen?
Op dit moment is het nog niet duidelijk of de e-Niro zal beschikken over een trekvermogen of verticaal draagvermogen voor een fietsendrager. De R&D-afdeling van Kia Motors Nederland kijkt naar de mogelijkheden en verricht diverse testen.

Wat is de acceleratie van de e-Niro (0 – 100 km/u)? En wat is de maximale snelheid?
De e-Niro met het 64kWh batterijpakket heeft een 204 pk sterke elektromotor met 395 Nm koppel dat direct vanuit stilstand beschikbaar is. Hierdoor accelereert de e-Niro van 0 naar 100 km/u in slechts 7,8 seconden. De maximale snelheid die de e-Niro kan halen is 167km/uur.

Is de Kia e-Niro voorzien van Kia Connected Services?
Momenteel wordt Kia Connected Services voor de e-Niro ontwikkeld. Lees meer over Kia Connected Services via onderstaande link.

Wat zal het bijtellingspercentage worden voor een e-Niro?
Als volledig elektrisch voertuig is het bijtellingspercentage voor een EV 4%. De fiscale waarde wordt gebruikt voor het berekenen van de bijtelling. Met ingang van 1 januari 2019 geldt een bijtellingspercentage van 4% tot € 50.000,- en 22% over het bedrag daarboven.

Geldt de milieu-investeringsaftrek (MIA) voor de e-Niro?
De milieu-investeringsaftrek (MIA) is toepasbaar in 2018 voor de e-Niro. Elk jaar worden de regels voor de MIA door de RVO opnieuw vastgesteld. Het is daarom nog niet zeker of de MIA ook voor 2019 zal gelden voor volledig elektrische auto’s zoals de e-Niro. Over Mia

Wat is de wegenbelasting voor de e-Niro?
Voor de e-Niro zal als volledig elektrisch voertuig tot en met 2020 geen wegenbelasting afgedragen hoeven worden.

Terug naar Kia