Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Kia Niro best verkochte crossover in november in Nederland

De hybride Kia Niro was in de maand november veruit de populairste crossover van Nederland. Kia leverde deze maand 580 exemplaren af aan klanten.

De Kia Niro is sinds de marktintroductie in juli van dit jaar al ongekend populair. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Sinds de introductie heeft Kia Motors in Europa al 23.000 Kia’s Niro verkocht. In Nederland heeft Kia tot op heden al meer dan 2.000 orders voor de Niro geschreven. Daarvan zijn er tot eind november 1.342 exemplaren aan klanten afgeleverd. “Het stijgende marktaandeel van Kia in Nederland is mede te danken aan het succes van de Niro”, zegt Sjoerd Knipping, Sales Director van Kia Motors Nederland. “Kia is in 2016 inmiddels het grootste Aziatische automerk van Nederland geworden.”

Tot 1.300 kilogram trekgewicht

De Kia Niro is de eerste hybride crossover in het C-segment. De auto koppelt het dynamische design van een crossover aan de hoge efficiency van een hybride. De voorwiel aangedreven Niro maakt gebruik van een 1,6-liter GDI benzinemotor met directe brandstofinjectie, een 6-traps DCT automaat met dubbele koppeling en een lithium-ion polymeer batterijpakket in combinatie met een 32 kW sterke elektromotor. De Niro kan tot 1.300 kg aanhangwagengewicht trekken, wat hem uniek maakt als hybride cross-over.

Zuinig

De Kia Niro heeft een zeer laag brandstofverbruik (3,8 l/100km – gecombineerd volgens New European Driving Cycle) en een uitstoot van slechts 88 g/km. Dat leverde de Niro in september van dit jaar de titel ‘zuinigste auto’ op: de eerste plaats in de ‘Top 10 Zuinige Auto’s in de categorie benzine groot’, opgesteld door de ANWB en Natuur & Milieu.

7 jaar garantie

Kia levert ook de Niro met de ongekend lange garantie van 7 jaar of 150.000 km – een termijn die geen enkele producent van hybrides in Europa biedt. De Kia Niro is leverbaar vanaf € 26.975,-. Tot en met eind 2016 is hij leverbaar met een netto bijtelling vanaf € 184,- per maand.

Terug naar overzicht