Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Kia behaalt top 5-positie in eerste halfjaar 2018

Met ruim 15.400 registraties in het eerste halfjaar van 2018 bezet Kia de vijfde positie in de Nederlandse verkoopstatistieken. Het volgende model dat het succes van Kia in Nederland gaat voorzetten staat al klaar: de kersverse nieuwe Kia Ceed, die sinds deze week bij de dealers staat. Ook arriveert in het laatste kwartaal van dit jaar de veelbelovende 100% elektrische Kia Niro EV op de Nederlandse markt. 

Kia is een van de snelst groeiende automerken in Nederland. Dat komt mede door het aanhoudende succes van modellen als de Kia Picanto, Stonic en Niro. De Kia Niro is zelfs de bestverkochte hybrideauto van Nederland. Kia breidt de Niro-familie eind dit jaar uit met de langverwachte Kia Niro EV. Deze 100% elektrische crossover combineert sportiviteit en veelzijdigheid met gebruiksgemak en aantrekkelijk design. De Niro EV beleeft zijn Europese première op de Autosalon van Parijs in oktober dit jaar.

Succes voortzetten
“We zijn ongelofelijk trots dat we het eerste halfjaar van 2018 in de Nederlandse verkoopstatistieken in de top 5 eindigen. Dit is de positie die Kia voor de middellange termijn ambieert”, zegt Sjoerd Knipping, Commercieel Directeur Kia Motors Nederland B.V. “Er zitten nog meer mooie producten van Kia in de pijplijn om de groei op de zakelijke markt te continueren. Niet alleen de nieuwe generatie Ceed en Ceed Sportswagon – de meest Europese Kia-modellen ooit – gaan voor verdere groei zorgen, maar ook de Kia Niro EV zal het succes van Kia in Nederland een impuls geven.”

Terug naar overzicht