Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

KIA POPULAIR

MARKTAANDEEL KIA IN 2012 MET 30% GESTEGEN

8 januari 2013 – Drukte alom in het kantoor van de Kia-importeur in Breukelen. Een rustige start na de feestdagen was er niet bij, want niet alleen is het jaar 2012 afgesloten met fraaie verkoopresultaten, ook 2013 ziet Kia met vertrouwen tegemoet en het merk gaat dan ook voortvarend van start met de aankondiging van 7 jaar lang gratis APK en internationale wegenhulp.

De toppositie op de lijst van registraties is een direct gevolg van de uitstekende verkoopresultaten die Kia vorig jaar heeft geboekt in ons land. Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland: “Bescheidenheid siert de mens, maar wij komen er graag voor uit dat wij zeer tevreden zijn over de verkoopresultaten van Kia in Nederland. Wij hebben 2012 uitstekend afgesloten, want ons marktaandeel is met maar liefst 30% gestegen naar 5,4%. Goed voor een stevige 7e positie op de verkoopranglijst. En dat in een markt die vorig jaar met bijna 10% is gedaald. In totaal hebben wij vorig jaar 17,7% méér auto’s verkocht dan in het jaar ervoor.”

Gratis APK en Internationale Wegenhulp
De garantiebepalingen van Kia zijn uniek, met een dekkingsperiode van maar liefst 7 jaar. Die onderscheidende propositie van Kia wordt met ingang van 2013 verder versterkt doordat eigenaren van een Kia ook nog eens 7 jaar lang een gratis APK-keuring krijgen bij een reguliere onderhoudsbeurt. Alleen de kosten voor de afmelding en eventuele roetmelding worden daarbij in rekening gebracht. Daarnaast krijgen Kia-eigenaren 7 jaar lang gratis internationale wegenhulp.

Vooruitzichten 2013
Dynamiek kan het merk Kia niet worden ontzegd. Vernieuwingen en uitbreidingen van het modelprogramma volgen elkaar in rap tempo op. Voor dit jaar zal de Picanto een sterke pijler onder het succes blijven, omdat Kia’s populaire ‘kleinste’ BPM- en wegenbelastingvrij blijft. Daarnaast behoudt de nieuwe Kia Optima Hybrid het gunstige bijtellingspercentage van 20% en zullen er naast de nieuwe Sorento nog twee geheel nieuwe modellen worden geïntroduceerd. In het voorjaar van dit jaar zullen de geheel nieuwe Carens MPV en de nieuwe, sportieve Kia pro_cee’d, de 3-deurs telg van de cee’d familie, bij de Kia dealers te bewonderen zijn.

Bron: www.kia.nl

Terug naar overzicht