Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Benefiet Tennis Toernooi: Play for Luna

Meld u hier aan!

Luna Sluiter  is het dochterje van Maurice en Anja Sluiter.  Op 15 juni 2007 werd bij Luna op 3-jarige leeftijd een hersenstamtumor (ponsglioom) vastgesteld. Direct bij deze boodschap kregen de ouders van Luna te horen dat zij hoogst waarschijnlijk niet langer dan een jaar zou leven. Op 9 juli 2008 is  Luna helaas overleden aan de gevolgen van deze ponsglioom. Ter nagedachtenis van hun dochtertje hebben Maurice en Anja de Luna Sluiter Stichting opgericht om zo bij te kunnen dragen aan de zorg voor kinderen met een hersentumor.

Eerste project Luna Sluiter Stichting: De LUNA-ZUSTER in het Sophia Kinderziekenhuis

Gedurende de ziekteperiode van Luna zijn Maurice en Anja een aantal obstakels tegengekomen die te maken hadden met de zorg. Omdat een kind met een hersentumor te maken heeft met vele  soorten specialisten, zorginstellingen, hulpmiddelen, etc. is het belangrijk dat de zorg goed gecoördineerd is. Om deze zorg zo goed mogelijk te geven aan het kind en de ouders zou er een zorgcoördinator moeten zijn in het ziekenhuis, die er speciaal is voor kinderen met een hersentumor. Na het inzamelen van een bedrag van 47.000 euro door de Luna Sluiter Stichting is de zorgcoördinator, de LUNA-ZUSTER er gekomen!

Tweede Project Luna Sluiter Stichting i.s.m. Autohaag Zeeuw: Zorgboekjes voor kinderen in de palliatieve levensfase.

De zorg voor kinderen met een hersentumor in de palliatieve fase (de laatste fase) is nog niet volledig onderzocht. Dat is ook moeilijk, omdat het niet in grote aantallen voorkomt. Als een huisarts zo’n situatie één keer in zijn carriére meemaakt dan is dit al veel. Op dit gebied valt er zeker één en ander te onderzoeken en te verbeteren. Samen met het Sophia Kinderziekenhuis en Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) gaan wij hiervoor informatie verzamelen en bundelen. Zo kunnen ouders, broers en zussen, familie, verzorgers en artsen geholpen worden de zorg voor kinderen met een hersentumor te optimaliseren! In de zorgboekjes wordt o.a. omschreven wat je kan verwachten wanneer je kindje naar huis komt om te overlijden. Hoe moet je handelen in bepaalde situaties, welke medicijnen kunnen wanneer toegediend worden etc. In het ziekenhuis word je omringd door artsen en specialisten, maar juist in die aller moeilijkste fase sta je er als ouders alleen voor. De zorgboekjes geven ouders houvast en handvaten en  worden in samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis samengesteld. ‘Zorgboekjes’ klinkt misschien als iets simpels, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de behoefte hiernaar groot is en de steun die ouders hier aan hebben nog groter is.

Autohaag Zeeuw Benefiet Tennistoernooi: Play for Luna

Op 10 december organiseert Autohaag Zeeuw een benefiet Tennistoernooi waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de Luna Sluiter Stichting om zo de Zorgboekjes voor kinderen in de palliatieve levensfase te realiseren.

Ondanks het verdrietige onderwerp belooft het echt een mooie en positieve dag te worden!  Raemon Sluiter, Fatima Moreira de Melo (oom en tante van Luna), Don Diego Poeder, Martin Verkerk en Howard Komproe zullen aanwezig zijn op deze dag. Raemon verzorgt samen met Martin een tennis clinic en zijn doen samen met Fatima en Don mee in het BN’ers team aan het toernooi.

Hoe ziet de dag er ongeveer uit?

  • Er kunnen minimaal 12 en maximaal 20 teams deelnemen aan dit toernooi.
  • Er speelt een sterrenteam mee bestaande uit: Raemon Sluiter, Martin Verkerk, Fatima Moreira de Melo en Don Diego Poeder
  • Elk team krijgt een tennis clinic van Raemon en Martin en ieder team speelt 4x (ongeveer) 30 minuten +  (eventueel) 1 finale
  • De host van deze dag is niemand minder dan Howard Komproe!
  • Er is muziek, een loterij met mooie prijzen, een springkussen, grabbelton en schmink!

Programma

De dag begint rond 12.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Het definitieve programma volgt later.

Deelnemen aan dit toernooi?

Als team deelnemen aan ons benefiet tennistoernooi? Dan kan!  Schrijf jezelf en jouw team via onderstaand formulier in. De minimale leeftijd om deel te kunnen nemen is 13 jaar.

  • Kosten deelname aan het toernooi: € 25,- per persoon
    • We hebben een beperkt aantal plaatsen. Het kan daardoor voorkomen dat wij u na inschrijving toch moeten teleurstellen. Wij zijn u op voorhand zeer dankbaar voor uw interesse en hopen op uw begrip hiervoor!

Meld u hier aan!

SAMEN KUNNEN WE HET REALISEREN!

 

Niet deelnemen, maar wel een bezoekje brengen aan het toernooi?

Wil je alleen het toernooi bezoeken? Dan kan ook! Het evenement vindt plaats op Reyerparc in Ridderkerk. Entreekosten zijn € 5,- per persoon (kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis toegang), deze opbrengst komen ook ten goede van de Luna Sluiter Stichting. Er is voldoende entertainment zoals muziek, een loterij met mooie prijzen en een veiling! Ook voor kinderen is er van alles te doen zoals een springkussen, grabbelton en schmink. En uiteraard kunt u de wedstrijden bekijken!

 

Alleen doneren?

Wanneer u alleen wilt doneren, dan kunt u dat via onderstaande button doen. Wij en de Stichting Luna Sluiter zijn dankbaar voor elke bijdrage!

Doneer hier!

 

Alvast bedankt voor uw steun om de zorg voor kinderen met een hersentumor te verbeteren!

 

Stichting Luna Sluiter is erkend als een ANBI. Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) kunnen gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken en de energiebelasting. Instellingen die als ANBI aangewezen zijn, hebben deze belastingvoordelen.

Terug naar overzicht