Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Nieuwe Captur

De Renault Captur, in 2016 de bestverkochte crossover van Europa met 215.670 verkochte exemplaren, is voorzien van een nog meer onderscheidende uitstraling en innovatieve technologie. In 2016 was de Captur in Nederland het bestverkochte model in de particuliere markt. Tevens wordt de Captur voor het eerst leverbaar als INITIALE PARIS.

Nieuwe Captur met onderscheidende styling en connectiviteit

Een assertief design

·         Meer te personaliseren dan ooit

De nieuwe Renault Captur bouwt voort op het succes van het origineel, inclusief de opvallende two-tone kleurstelling met drie nieuwe keuzes: Orange Atacama, Bleu Océan en Noir Améthyste (Initiale Paris uitvoering), evenals de nieuwe kleur Gris Platine voor het two-tone dak. Meer dan dertig combinaties zijn mogelijk, waarmee voor iedere smaak een Captur is samen te stellen. Ook zijn er zes verschillende interieurthema’s: Ivoire, Bleu Océan, Caramel, Rouge, Chrome Satiné en Chrome Patiné. Deze kunnen worden aangevuld met personalisatiepakketten met de kleuren Ivoire, Bleu Océan, Cappuccino, Rouge en Orange Atacama.

·         Herkenbare lichtsignatuur

Het kenmerkende design van de Captur is versterkt door de LED PURE VISION koplampen (afhankelijk van uitvoering). Deze technologie verfraait het design, verbetert het zicht in het donker, verhoogt de veiligheid en verkleint de kans op het verblinden van medeweggebruikers. Aan de onderzijde van voorbumper is de kenmerkende C-vormige LED-dagrijverlichting toegepast, bekend van de nieuwste productiemodellen. De sierlijke LED-achterlichten zijn zowel overdag als ’s nachts zichtbaar.

·         Onmiskenbaar crossover

Het design van de Captur is een stapje dichterbij dat van de Kadjar geschoven, zijn grotere broer. De grille is vernieuwd en sluit mooi aan op die van de andere modellen. Zowel voor als achter zijn nieuwe skidplates gemonteerd die het avontuurlijke karakter van de Captur versterken. Vier verschillende wieldesigns, waarvan twee in 16- en twee in 17-inch, zijn leverbaar voor de eerste drie uitvoeringen.

·         Glazen panoramadak

Op de rijker uitgeruste versies is nu ook een vast glazen panoramadak beschikbaar voor nog meer licht in de auto.

·         Verfijnd interieur met gebruiksvriendelijke features

Het verfijnde interieur is voorzien van hoogwaardigere materialen, verchroomde elementen en elegante kleurtinten. Het stuurwiel is van nog hogere kwaliteit en in de luxere versies voorzien van lederen bekleding. De pookknop is moderner vormgegeven, terwijl de vernieuwde deurpanelen naadloos aansluiten op alle bedieningselementen. In het plafond zitten LED-leeslampjes. De luxere uitvoeringen hebben nieuw ontworpen stoelen en bieden meer zijdelingse steun en comfort. Praktische eigenschappen zoals de Magic Drawer dashboardlade en afneembare stoelbekleding zijn ongewijzigd.

Renault Captur ook als INITIALE PARIS uitvoering

De INITIALE PARIS uitvoering onderscheidt zich met een afwijkende grille met verchroomde details. Er is extra aandacht besteed aan de skidplates voor en achter, die voorzien zijn van een grijze afwerking. Aan beide kanten van de auto zijn verchroomde INITIALE PARIS badges te zien. De INITIALE PARIS uitvoering is ook leverbaar in een reeks exclusieve kleuren, waaronder de nieuwe Noir Améthyste en speciale 17-inch wielen. Verder zijn LED-knipperlichten standaard, evenals de aanduiding INITIALE PARIS op de portieren, de dorpels en de grille. In het interieur heerst een onmiskenbaar luxe sfeer dankzij de Nappa-lederen bekleding en stuurwiel, verwarmbare stoelen, verchroomde accenten, een lederen afwerking van het dashboard, aluminium pedalen en aluminium instaplijsten. Tot de standaarduitrusting behoren alle technieken die beschikbaar zijn voor de Captur, waaronder Blind Spot Warning, Easy Park Assist, Renault Handsfree card. Ook het Bose® premium audiosysteem en de nieuwste versie van omvangrijke multimedia- en navigatiesysteem Renault R-LINK is aanwezig.

Premium Bose® audiosysteem

Dankzij de heldere, unieke geluidsbeleving van Bose® verandert het interieur van de Captur in een heuse concertzaal. Het audiosysteem maakt gebruik van zes high-definition speakers en een subwoofer in de kofferbak.

Multimediasystemen R&Go®, Media Nav en R-LINK

Vanaf de basisversie biedt de nieuwe Captur al volledige connectiviteit dankzij het optionele R&Go® systeem. Dit slimme systeem transformeert de smartphone van de gebruiker in een soort tablet als die is aangesloten op de universele houder. Hiermee heeft de gebruiker op intuitieve wijze toegang tot nuttige functies als navigatie, handsfree telefoneren, multimedia en voertuiginformatie. De rijker uitgeruste Zen uitvoering is voorzien van Media Nav. Dit uitgebreide multimediasysteem biedt het meeste waar voor zijn geld van alle systemen op de markt. Bovendien kan er gekozen worden voor de optionele navigatie met verkeersinformatie, Bluetooth, audio streaming en Driving Eco2-informatie waarmee de bestuurder wordt geholpen zo efficient mogelijk te rijden.

R-LINK: het meest geavanceerde multimediasysteem van Renault

Het R-LINK multimediasysteem bevat navigatie met real-time verkeersinformatie, 3G-connectiviteit, Bluetooth, de mogelijkheid om foto’s en video’s te tonen en een breed aanbod van toepassingen via Renault R-Link Store. Het R-Link systeem wordt standaard geleverd in de hogere uitrustingsniveaus.

R-LINK voor het eerst met Android Auto™

In de nieuwe Captur is het R-LINK systeem voor het eerst beschikbaar met Android Auto™. Als een Android-smartphone via usb gekoppeld wordt, zijn de applicaties direct te bedienen via het 7-inch beeldscherm. De Captur is de eerste in het B-segment met deze technologie.

Nieuwe ADAS voor meer veiligheid en comfort

Optioneel is de Renault Captur te voorzien van Blind Spot Warning. Vier sensoren werken samen en detecteren andere voertuigen in de dode hoek en waarschuwen de bestuurder met een lichtsignaal in de buitenspiegel aan de kant waar het mogelijke gevaar zich afspeelt. Tussen snelheden van 30 en 140 km/u zorgt deze technologie voor meer veiligheid voor alle weggebruikers. Afhankelijk van de uitvoering is de Captur ook voorzien van parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijcamera voor eenvoudig manoeuvreren in krappe situaties. Ook nieuw voor de luxere versies is de Easy Park Assist die niet alleen een geschikte parkeerplek detecteert, maar ook de besturing overneemt bij parkeren. De bestuurder hoeft alleen het gas- en rempedaal te bedienen. Daarmee is parkeren een fluitje van een cent.

Terug naar overzicht