Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Renault EZ-GO, een visie op gedeelde stedelijke mobiliteit.

Er is een nieuw tijdperk op het gebied van mobiliteit aangebroken en er zijn ingrijpende wijzigingen op komst. Zowel voor gebruikers als fabrikanten.

In stedelijk gebied – waar naar verwachting in het jaar 2050 zo’n 70% van de bevolking woont – zoekt men naar manieren om zich efficiënter én voordeliger te verplaatsen, zodat minder tijd verloren gaat in files en het zoeken naar een parkeergelegenheden. Gedeelde mobiliteit, beschikbaar wanneer die nodig is en eventueel als aanvulling op de eigen auto, spreekt steeds meer mensen aan. Vanwege het gemak, maar ook uit noodzaak – zoals jongeren en ouderen, die ofwel zich geen eigen auto kunnen permitteren of niet (meer) kunnen autorijden.

De mobiliteit van de toekomst is elektrisch, verbonden en autonoom. De consument kiest of hij zelf rijdt of gereden wil worden, met of zonder bestuurder aan boord, in voertuigen die steeds meer geïntegreerd zijn in de infrastructuur, in steden die ‘smart’ zijn door sensors, connectiviteit en allerlei innovaties die zijn ontwikkeld om het leven in de stad aangenamer te maken. Groupe Renault bereidt zich al lang voor op deze ontwikkeling.

Terug naar overzicht