Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Renault Sport Formula One team onthult…

…de nieuwe Renault R.S.18!

Fans van de Renault Sport Formula One Team kregen de kans om een dichtbij kijkje te nemen van de Renault R.S.18!
Met behulp van speciaal gemaakte tools konden fans een verbluffende hologram-projectie van de auto zien, die ook nog eens 360 graden gedraaid kon worden. Zo kregen de kijkers goed zicht op de gloednieuwe lijnen en nieuwe zwart-gele kleuren.

De Renault R.S.18 is het derde chassis van het Renault Sport Formula One Team sinds de terugkeer naar de Formule 1 als een volledig werkinschrijving in 2016. De auto is een vooruitgang en een verfijning van de concepten die in het seizoen van 2017 zijn ontwikkeld.
Het bevat een verbeterd ophangconcept en een grotere aerodynamische downforce. Opmerkelijk is dat de R.S.18 ook de verplichte nieuw-voor-2018 cockpitbescherming heeft die bekend staat als de ‘halo’. Ook heeft de R.S.18 een opnieuw geprofileerde motorkap om te voldoen aan de technische voorschriften van 2018.

De 1.6l turbodieselmotor V6 Renault R.E.18 zal de R.S.18 van stroom voorzien. De krachtbron heeft een zeer krachtig programma op de dyno in Viry-Châtillon gerealiseerd om de prestaties te maximaliseren en de betrouwbaarheid te verbeteren.

De R.S.18 is gezamenlijk ontwikkeld door de teams in Enstone, VK, en Viry, Frankrijk. Aanmerkelijke verbeteringen zijn aangebracht aan de Enstone-faciliteit in het afgelopen jaar, met verbeteringen aan de CFD-supercomputer, windtunnel, operatiekamer van het raceteam, versnellingsdynamo, machinewerkplaats en een uitgebreid ontwerpbureau. De upgrades hebben zich al vertaald in prestaties op de baan.
Renault Sport Formula One Team rondt het seizoen af als zesde in het Constructors’ Championship. In 2016 eindigde zij als negende.

Terug naar overzicht