Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Toekomstige successen in de F1

Het formule 1 team van Renault heeft in 2016 het fundament gelegd voor nieuwe successen in de formule 1. De renstal heeft zichzelf op diverse vlakken ontwikkeld. Het personeelsbestand is flink uitgebreid en de motoren afdeling heeft grote progressie gemaakt. Dat laatste is goed nieuws voor Max Verstappen die in 2017 met een Renault motor rijdt.

Motorisch gezien was de stap van 2015 naar 2016 al een grote, iets dat met name zichtbaar werd bij Red Bull Racing. Sinds de Monaco upgrade waren Max Verstappen en Daniel Ricciardo bijna altijd het tweede team. Met twee zeges kunnen zowel Red Bull als Renault tevreden terugkijken op 2016.

In 2017 komt er een compleet nieuwe Renault motor die wederom een stap voorwaarts moet zijn. Renault levert aan drie teams de motoren komend seizoen: Red Bull,Toro Rosso en Renault F1.

Binnen Renault F1 zijn de veranderingen duidelijk zichtbaar. Technisch manager Bob Bell spreekt over de fundering voor nieuw succes in de koningsklasse van de autosport. “Dit jaar draaide het niet om de prestaties. Het doel was om een goed fundament voor de toekomst te bouwen. Op die manier kunnen we betere auto’s bouwen en een sterker team creëren.” liet hij aan F1i.com weten.

De integratie van de motorenfabriek in Viry met de Renault basis in Enstone is dit jaar doorgevoerd. Hierdoor moet de progressie sneller gaan. “We hebben gezien dat onze motoren afdeling in Viry grote stappen heeft gezet met de power unit. We hebben de fabriek in Viry nu toegevoegd aan het Renault team waardoor we beter kunnen samenwerken.”

Renault werkt momenteel hard aan haar 2017 bolide, genaamd RS17. “We zijn op de goede weg met de productie van de RS17. We proberen onszelf nog altijd te verbeteren op het personeelsbestand en de infrastructuur van onze fabriek in Enstone.”

Er komt bijna dagelijks nieuw materieel aan en de parkeerplaatsen komen vol te staan. De uitdaging is om niet alleen de auto voor volgend seizoen te ontwikkelen, maar tegelijkertijd de organisatie te ontwikkelen.”

Terug naar overzicht